Waar

Je kunt Van Riek tot Vork vinden op verschillende festivals en evenementen.

 

Hieronder vind je een overzicht van waar Van Riek tot Vork binnenkort te vinden is en waar we in het verleden stonden:

 

Hanzefest XL

26 augustus 2023 | Kampen 

We strijken aan het einde van de zomervakantie neer in pittoreske Kampen waar het Hanze Fest plaatsvindt. Een festival in de binnenstad en op de IJsselkade waar het karakter van de stad Kampen centraal staat. De omliggende boeren horen daar natuurlijk ook bij. De verhalen van melkveehoudster/grillkaasmaker Jannie Boxum en van geitenhouder Erik Fokker staan centraal.  
Vind meer info hier

 

Techniek: Arno Peeters
Muziek: Nicky Hustinx

 

 

Utrecht 900

24 juni 2022 | Vredenburgplein 

Onze standplaats Utrecht is jarig! In 2022 worden er 200 feestjes gegeven om te vieren dat onze stad 900 jaar stadsrechten heeft. Wij mochten met Van Riek tot Vork één van deze feestjes geven en wel op vrijdag 24 juni op de biologische markt in Utrecht. Voorbijgangers hoorden het verhaal van geitenhouder Harry van de Groote Stroe en hoorden hoe al 900 jaar boeren uit de omgeving van Utrecht zorgen voor voedsel in de stad. 
Vind meer info hier

 

Techniek: Hens Zimmerman
Muziek: Nicky Hustinx

 

 

Festival Tussenland in Zwolle

4 juni 2022

Na een lange coronastop staan we weer met twee splinter nieuwe verhalen op het Grote Kerkplein in Zwolle. Ditmaal werken we samen met Vechtdal Boert en Eet Bewust en IJsseldelta Boert Bewust. In de buurt van Zwolle interviewden we speltteler Eddie Schwieters en geitenhouder Erik Fokker. Meer weten over het dilemma van een geitenhouder en zijn bokjes? Of waarom we veel meer tarwe eten dan spelt? Kom ons opzoeken in Zwolle van 11.30 - 16.30 uur. 

 

Techniek: Hens Zimmerman
Muziek: Nicky Hustinx

 

 

Openluchtmuseum Arnhem

29 maart 2019 - 27 oktober 2019

Een half jaar zijn we te vinden in de boerderij De Kadoelen in het Openluchtmuseum in Arnhem. Je kan aanschuiven aan tafel achterin de deel waar varkens om je heen scharrelen en hoort tegelijkertijd het verhaal van varkenshouder Suzanne Ruesink uit de Achterhoek. Vroeger onderhield elk gezin 1 of 2 varkens om vervolgens te slachten. Dat gaat nu wel anders. Hoe ziet het leven van een varkenshouder er anno 2019 uit? 

 

Techniek: Arno Peeters

 

 

Dutch Design Week

20 - 28 oktober 2018 

Ditmaal een spin off van onze reguliere Van Riek tot Vork! In samenwerking met Agri Meets Design wordt er een kas gebouwd op het Ketelhuisplein in Eindhoven waar mensen kunnen aanschuiven voor een klein hapje. Bezoekers horen over de koptelefoon de ontmoeting tussen boer en ontwerper. Wat gebeurt er als zij samen nadenken over thema's als gewasbescherming, weidegang en grondgebondenheid? 

Kom luisteren in de Agri Meets Design kas op de Dutch Design Week!

 

In samenwerking met Agri Meets Design

Techniek: Iwan van Wijk

World Food Day 2018

13 oktober 2018 

Van Riek tot Vork doet voor de tweede keer mee met World Food Day! Ditmaal strijken we neer in de Tramkade in Den Bosch. Aan de tafel van Van Riek tot Vork is het verhaal van Frank Mijs te horen, enthousiaste melkveehouder uit Bladel die het experiment niet schroomt. Met de data die hij verzamelt innoveert hij zijn bedrijfsprocessen dat zorgt voor een goede bodem en tevreden koeien. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Kom een zuivelgerechtje proeven tijdens World Food Day.

 

In samenwerking met de Nederlandse Zuivel Organisatie

 

Klik hier voor meer info

Techniek: Iwan van Wijk

Deventer 1250

26 mei 2018 

Deventer bestaat dit jaar 1250 jaar! Met Van Riek tot Vork zijn we geselecteerd om 500 mensen een hoorspel en gerecht voor te schotelen. Deventenaren kunnen kennismaken met de boeren uit de omgeving die al 1250 jaar de stad voeden. Ditmaal maken we kennis met Erik Stegink van Piggy's Palace uit Bathmen en Hans Nieuwenhuis van Aspergeboerderij de Boerkamp. We staan klaar met onze tafel van 10:30 tot 15:30 midden op de Brink.

 

In samenwerking met Deventer 1250, LTO Noord, Salland Boert en Eet Bewust, Salland Marketing

Techniek: Iwan van Wijk

World Food Day

14 oktober 2017

Op 14 oktober reisden we af naar Ede voor World Food Day, de internationale dag waarop men stil staat bij waar ons eten vandaan komt. Het is een festival vol met kookworkshops, talkshows en excursies naar voedselbedrijven en wij stonden met de Van Riek tot Vork-tafel in het festivalhart. Ditmaal met een zuiveleditie waar je het roomijs van Kees van Ginkel uit Renswoude kan proeven. Tegelijk hoor je uiteraard alles over het boerenleven van Kees. 

 

In samenwerking met de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO)

www.worldfoodday.nl

Techniek: Iwan van Wijk

Duurzame Week Utrecht

9 oktober 2017

Begin oktober keren we terug naar het Domplein in Utrecht en staan we met onze Van Riek tot Vork tafel in de kas van de Duurzame Week. Zin in een herfstige pompoensoep van Chris Poelen? Reserveer alvast een kaartje op de site van de Duurzame Week of kom langs waaien op maandagavond 9 oktober.

 

www.duurzameweek.nl

't Vossegat

19 januari 2017
in opdracht van Atropos


Van Riek tot Vork kan ook geboekt worden voor een bedrijfsuitje. In de sfeervolle herberg in Uddel schoven meer dan 100 medewerkers van een farmaceutisch bedrijf aan bij de tafel van Van Riek tot Vork. Zij kregen een pompoen quiche met geitenkaas en pijnboompitjes voorgeschoteld en luisterden wederom naar het inspirerende verhaal van groenteteler Chris Poelen uit Groesbeek. 

Vierdaagse Feesten

Zondag 17 juli 2016

Boer aan tafel werd uitgevoerd in opdracht van ZLTO en Rabobank 

 

De toevallige voorbijganger in de Burchtstraat in Nijmegen werd op de inschrijvingsdag van de Vierdaagse Feesten verrast door een mooi gedekte tafel voor 50 personen. We serveerden 500 mensen, inclusief de burgemeester van Nijmegen een gerecht en verhaal. De bezoekers genoten van een pompoengazpacho, gemaakt van de zomerpompoenen van Chris Poelen uit Groesbeek. Of een gerecht met een kaaskoekje van oude kaas, geserveerd met jonge kaas en een frisse salade, van kaasmakers Theo en Ine Hopman van Boerderij de Diervoort. Het Van Riek tot Vork team werd versterkt in de bediening door boeren en tuinders uit de omgeving die menig gesprek aangingen met de tafelgasten. 

De boer ook echt aan tafel dus! 

Slagerij de Hamvraag

28 maart-3 april 2016

in opdracht van Food Cabinet

 

Pop up Slagerij De Hamvraag bezette een week lang een leeg winkelpand in Den Bosch en Van Riek tot Vork maakte daar met een tweepersoonstafel onderdeel van uit.  Je luisterde naar het verhaal van lokale varkensboer Bas, terwijl je een varkensspiesje kreeg voorgeschoteld, met drie soorten vlees van de varkens van Bas.

In deze speciaal ingerichte slagerij werd op diverse manieren naar de waarde achter vlees gezocht. Bezoekers konden kennismaken met het wel en wee van de (Brabantse) vleesproductie.Snoertse Plak

25 september 2015

in opdracht van Provincie Brabant

 

In Deurne werd de wekelijkse markt voor een dagje opgefrist door de tafel van Van Riek tot Vork in opdracht van de Provincie Brabant. In het gebied genaamd de Peelhorst in Brabant staan burgers en (varkens)boeren op gespannen voet met elkaar. Burgers hebben last van de stank en boeren mogen hun stallen niet vergroten... Van Riek tot Vork trachtte beide partijen dichter bij elkaar te brengen door de Brabanders te verrassen met het verhaal van de boer en de rust om daar naar te luisteren. 


Food Unplugged '15

26 en 27 juni 2015

in opdracht van The Food Line-up

 

In Ede vind je foodfestival Food Unplugged, waarbij onversterkt, eerlijk eten van boeren uit de omgeving en van onafhankelijke cateraars in de schijnwerpers wordt gezet.

Het ideale festival voor Van Riek tot Vork! Op een idyllische open plek in het bos schoof je aan, luisterde je naar het verhaal van appelboerin Djûke en genoot je van een pittige appelcompote, versierd met een appelchipje. Food Unplugged is een initiatief van Food Inspiration. 

 


Culy Festival

4 en 5 april 2015

in opdracht van The Food Line-up

Een paasweekend lang zette Van Riek tot Vork een oude fabriek op stelten, tijdens Culy Festival in Sugarcity, vlakbij Amsterdam. Een prachtige, industriële binnen locatie voor Van Riek tot Vork. Tussen de bandjes, de foodtrucks en de food workshops stond de lange mooi gedekte tafel waar je kon luisteren naar pompoenteler Ravi, of appelboerin Djûke.

 


Wereldvoedseldag

1 oktober 2014  

Op een zonnig Universiteitsbibliotheekplein in Utrecht serveerde Van Riek tot Vork een dag lang de langskomende studenten een frisse, gezonde, lunch mét verhaal. Een linzensalade met appels van Utrechtse boerin Djûke of een pompoensalade met pompoenen van groenteteler Ravi, die je elke vrijdag op de biologische markt in Utrecht kunt vinden. Call to Action, Wereldvoedseldag is een coalitie van FoodGuerrilla (Oneworld), ministerie van Economische Zaken, Fairfood en Oxfam Novib.

 

Deze editie verzorgde Van Riek tot Vork vanuit de Youth Food Movement Utrecht en de focus lag dan ook op bewustwording over een beter voedselsysteem wereldwijd.

 


Culturele Zondag

25 mei 2014

Deze eerste editie toverde Van Riek tot Vork het Domplein van Utrecht voor een dag om in een waar buitenrestaurant. Op deze zonovergoten zondag serveerden we drie gerechtjes en drie inspirerende verhalen. Een pittige Marokkaanse aardappelsalade van de biologisch-dynamische aardappelteler Michiel, ijs petitfourtjes van de biologische melkveehouderij van Gerard en een stoofpotje van het rundvlees van de stieren van Henk. Van Riek tot Vork startte die dag waar zij vandaag de dag nog steeds mee bezig is: je inspireren om verder te kijken dan je neus lang is en het verhaal achter hetgeen wat je eet te leren kennen. 

 

Deze eerste editie werd georganiseerd vanuit de Youth Food Movement Utrecht.